Mostră de carte: Rework (cum să reușești pe cont propriu)


Data publicării: 14/07/2014

carte citită și share-uită de Cora Bundur, spiriduș @ FFFF

După fondarea companiei 37signals, Jason Fried și David Heinemeier Hansson au trecut la crearea cărții ce a sintetizat întreaga lor experiență de 11 ani în conducerea și dezvoltarea companiei (îți recomandăm să arunci un un ochi și pe tool-ul lor, Basecamp, poziționat ca the world’s #1 project management tool).

Cartea Rework transpune adevărul despre ce înseamnă să înființezi propria afacere și despre lucrurile importante pe care ar trebui să te axezi. Fie că ai visat de prea mult timp la deschiderea propriului business sau pur și simplu vrei să îți îmbunătățești modul de a lucra, te aprovizionează cu inspirația și provocarea de care ai nevoie.

Afli de ce e mai bine să ignori competiția, de ce planurile sunt de fapt dăunătoare sau de ce nu ai nevoie de investitori. Nu ai nevoie nici măcar de un birou sau de luat decizii majore. De fapt, ai nevoie de mult mai puține decât crezi. Trebuie doar să te pui pe treabă. Cum spun autorii, “Decizie înseamnă progres. Ia decizia, mergi mai departe și produ ceva chiar acum, cât încă ai motivația și inerția necesare pentru a o face.”

Cartea este compusă din eseuri scurte încadrate în 11 categorii, cu ilustrații deștepte aruncate din pagină în pagină, ceea ce o face o lectură foarte light. Ce o face și mai light, este stilul autorilor de a transmite un mesaj simplu, direct și concret în puține cuvinte folosite inteligent. Pot spune chiar că merge pe modelul companiei Apple: simplu și ingenios.

În plus, la sfârșitul cărții veți găsi și adresa unde le puteți scrie celor doi pentru a le cere sfaturi sau doar pentru a le povesti experiența voastră.

Dacă vreți să o aveți permanent pe rafturile voastre, găsiți cartea Rework la prietenii de la Editura Publica. Dacă o vreți cu împrumut, vă așteptăm cu drag la Biblioteca FFFF. 🙂