Cele mai votate lucrări la Superscrierea Cititorilor 2014


Data publicării: 17/06/2014

În ultima lună am încurajat cititorii să înscrie și să voteze în concursul Superscrierea Cititorilor cele mai puternice texte de non-ficțiune pe care le-au citit anul acesta.

Super-mulțumim Orange România, partener principal și susținător al poveștilor puternice. 

Scrierile bune se perindă și sunt un exemplu în comunitate, aducându-i valoare. Prin susținerea unui proiect ca Superscrierea Cititorilor, Orange participă la un demers de responsabilizare a cititorilor și, totodată, de încurajare a autorilor.

Din cele peste 100 de lucrări înscrise, publicul a stabilit prin vot un top de 10 lucrări. Din acest top, juriul va alege câștigătorii: autorul textului va primi un premiu de 300 de euro, iar cititorul care l-a propus în concurs, un Samsung Galaxy Core 4G. Vor mai oferi premii: Editura Humanitas, Editura Publica și Tea Forte România.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 25 iunie, în cadrul unui eveniment dedicat, la Librăria Humanitas Cișmigiu, de la ora 19:00.

Mai jos găsiți cele mai votate 10 lucrări de anul acesta. Ne dorim ca, de la an la an, publicul larg să devină din ce în ce mai responsabil față de ceea ce citește, din ce în ce mai exigent în fața calității textelor și din ce în ce mai recunoscător față de acei autori care își fac treaba cu simț de răspundere și creativitate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, cel mai simplu lucru pe care îl putem face fiecare dintre noi este să împărțim astfel de texte cu prietenii noștri, de fiecare dată când le descoperim. Și, de ce nu, să le dăm super-autorilor semnale că suntem aici și că munca lor contează, prin mesaje de încurajare.

Noi vă recomandăm să explorați întreaga listă a lucrărilor înscrise în competiție. Pe lângă acest top al celor mai votate lucrări de către publicul larg, veți găsi multe alte exemple de creative non-fiction, care sperăm să vă inspire să faceți recomandările de mai sus: dați un share prietenilor și un mesaj autorului.

Hai să lărgim publicul cititorilor care știu să aleagă acele relatări mai robuste, mai documentate și mai puțin frivole, care in final să poată genera schimbarea unei societăți tot mai ușor de antagonizat și de manipulat.

 

TOP 10 cele mai votate lucrări de către publicul larg

Dincolo de ceață

Iartă-mă, mamă, pentru ceea ce nu sunt

Cum îmi voi petrece ziua în care voi deveni adult

Destăinuire de corporatist

Alzheimer: boala care transformă o familie

Valea Harfelor

Mãmico, ce ne facem noi, cã eu cresc si nu o sã mã mai poti duce în brate?

Începutul unei noi vieți

Campioana fiecărui punct

Primul nostru fruct exotic

 

Aflată anul acesta la a doua editie, Superscrierea Cititorilor este o extensie a Premiilor Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea – competiție adresată autorilor; în toamna aceasta va avea loc cea de-a patra ediție.