Lansarea cărții Brief de Sorin Trâncă


Data publicării: 13/01/2015

După 16 ani de publicitate, Sorin Trâncă – inițiatorul Friends Advertising (acum FriendsTBWA) și al Fundației Friends For Friends – a scris o “cărticică”, publicată de Editura Publica.

Vă invităm joi, 15 ianuarie, începând cu ora 18:00, în Café Verona – Librăria Cărturești, la lansarea cărții Brief. 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitate. Moderatorul evenimentului va fi Vlad Mixich.
Au confirmat prezența până acum: Bogdan Naumovici, Răzvan Căpănescu, Adrian Preda aka Predu, Robert Tiderle (câțiva dintre cei care au mai contribuit la Brief).  Ceilalți publicitari pe care îi mai găsiți în carte cu câte  o “chestie”, sunt: Adrian Boțan, Bogdana Butnar, Dorian Păscuci, Șerban Alexandrescu, Alina Gavrilă-Borțun.

Scurtături și sfaturi cât mai bune pentru oricine visează să intre în publicitate sau e în primii 2 ani de publicitate – ăsta a fost BRIEFUL pe care mi l-am dat pentru această cărticică. Așa încât acolo sper să pot ajuta cu ea, dând celor ce sunt la început o mână de ajutor în a înțelege mai repede și mai bine ce pedale sunt cu adevărat importante în meseria asta.

Recunosc, am scris-o și pentru că mai mereu dau de câte un entuziast sau entuziastă care își propune să intre sau să reușească în publicitate, iar acum o să-mi fie mai ușor: o să le dau cartea întâi, apoi putem aprofunda.
Cu alte cuvinte, e un manual informal de publicitate pentru clasa I și a II-a, nu o lectură pentru genii sau doctori în publicitate, pe care îi salut cu această ocazie și le mulțumesc că m-au lăsat (unii dintre ei) să fur, la rândul meu, meserie, când eram mic.”

Sorin Trâncă

Mesaj Video de la autor, în stil propriu și caracteristic 🙂

Eveniment Facebook

 

Mai multe despre Sorin Trâncă: este unul dintre primii publicitari români premiați internațional și un fervent susținător al creativității românești. Împreună cu partenerii săi, Sorin este fondator al agenției de publicitate FRIENDSTBWA, al Fundației Friends for Friends și al marketizator.com, prima platformă românească de conversii pentru comerț electronic. Este tutore la Școala ADC, mentor în cadrul unor programe ale Fundației Romanian Business Leaders, inițiator al Creative Fitness Studio și al Premiilor Superscrieri – concurs de non-fiction creative writing.