Top 10 echipe nominalizate la Bursele Superscrieri/Avon


Data publicării: 04/06/2015

În urma evaluării făcute de juriul programului Bursele Superscrieri/Avon pe tema violența domestică (ediția a doua) a reieșit un top de 10 cele mai bine cotate propuneri de proiecte, pe baza criteriilor prevăzute în regulamentul concursului.

Câștigătorii celor 3 burse în valoare de 2.000 de euro vor fi anunțați din cele zece echipe de autori de non-ficțiune și fotojurnaliști/artiști vizuali, sâmbata aceasta, în cadrul festivalului urban Femei pe Mătăsari. Momentul de acordare a burselor va avea loc de la ora 17:00, pe scena festivalului, după conferința Femei vizibile și invizibile, moderată de Iuliana Alexa (redactor-șef la revista Psychologies).

Vă invităm alături de noi, de partenerul nostru, Avon România, membri ai juriului și alți susținători ai programului, să îi felicităm pe bursieri și să îi încurajăm pe nominalizați, pentru super-ideile de proiecte jurnalistice complexe propuse:

Alexandra Nistoroiu & Cătălin Georgescu

Andreea Dogar & Diana Zaharia

Andrei Crăciun & Daniel Vrăbioiu

Ani Sandu & Octavian Coman

Diana Oncioiu & Zora Iuga

Laurenţiu Colintineanu & Ioana Moldovan

Marian Păvălaşc & Monica Zanet

Sintia Radu & Alexandra Mihale

Timea Honţ & Sandu Georgiana

Victor Ilie &  Iulia Roșu & Ana Tepșanu

 

Despre importanța unei astfel de burse ne spune una dintre echipele câștigătoare la prima ediție, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț:

“Într-o țară în care redacțiile nu sunt dispuse să investească în materiale ample, de lungă durată, o astfel de bursă este salvatoare. Nouă ne-a oferit ocazia să documentăm un caz de violență domestică într-o comunitate tradițională, în care oamenii nu se bagă în familia altuia. Am aflat astfel povestea unui sat care, fără să vrea, a fost complice la o crimă. Fără Bursa Superscrieri/Avon ne-ar fi fost greu să lucrăm la un astfel de subiect – nici o publicație nu ne-ar fi oferit resursele necesare unui proiect de trei luni.”

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorați:www.ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Printre susținătorii programului Bursele Superscrieri/Avon se numără: Șapte Seri, HotNews, Adevărul, Dilema Veche, Foreign Policy, RFI România, Decât o Revistă, The Institute, Igloo, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Sub25, România Pozitivă.