Top 10 echipe nominalizate la Bursele Superscrieri/BRD


Data publicării: 08/07/2015

În urma evaluării făcute de juriul programului Bursele Superscrieri/BRD pe tema educației (învățământul preuniversitar de stat) a reieșit un top de 10 cele mai bine cotate propuneri de proiecte, pe baza criteriilor prevăzute în regulamentul concursului.

Vom anunța câștigătorii celor 6 burse x 2.ooo de euro printr-un comunicat de presă, până la finalul săptămânii viitoare.

Împreună cu partenerul nostru, BRD – Groupe Société Générale, vă invităm să îi felicităm pe nominalizați pentru super-ideile de proiecte jurnalistice complexe propuse:

Andrada Lăutaru & Mircea Topoleanu

Andrei Crăciun & Daniel Vrăbioiu

Elena Stancu & Cosmin Bumbuț

Eugen Istodor & Iaromira Popovici

Ioana Călinescu & Petruț Călinescu

Lina Vdovîi & Ioana Cîrlig & Vlad Andriescu

Oana Sandu & Andrei Pungovschi

Oana Moisil & Timea Honț & Cătălin Georgescu

Raluca Ion & Dragoș Savu

Sorina Vasile & Vlad Ursulean & Tiberiu Cimpoeru

 

Dan Duca, membru al juriului, ne spune câteva detalii despre experiența de jurizare:

Dan Duca, jurnalist, jurat Superscrieri
Dan Duca, jurnalist, jurat Superscrieri

“Permiteți-mi să vă fac o confensiune. Să vă spun câte ceva din munca de jurat. Detalii nemaispuse, nemaiscrise despre cum au decurs zilele și lungile ore de citire ale aplicațiilor.

La Bursele Superscrieri/BRD am avut lungi momente de panică, dublate apoi de momente de încântare. 60 de aplicații pentru un program aflat la prima ediție nu e puțin lucru. Dimpotrivă. E un număr surprinzător de mare. În plus, să vezi zeci de aplicații de pe arii editoriale atât de vaste e iarăși extrem de încurajator. Pentru că am avut parte nu doar de presă nișată, ci și de zeci de aplicații din presa mainstream, acolo unde, în ciuda unei prejudecăți destul de răspândite, există oameni care scriu, filmează, gândesc foarte bine, care găsesc resurse de timp și motivație pentru a realiza materiale extraordinare. Ne-am bucurat – cred că pot vorbi în numele întregului juriu – să vedem și aplicații trimise din provincie, aplicații trimise și de bloggeri, dar și de elevi.  Adică de cei vizați în primul rând de subiectul educației.

Unde a intervenit panica? În clipele în care am realizat că am pe masă 10-15 aplicații de-a dreptul excepționale, cu subiecte care promit, propuse de oameni care poartă deja patalamaua de superscriitor. Și, pe lângă ele, alte câteva 20 de aplicații consistente, bune, pe care sper de asemenea să le pot citi cândva. Când toate ți se pun în fața ochilor, faci o pauză de la larma de zi cu zi a presei și realizezi încă o dată că meseria asta mai are ceva speranță. Ce-i drept, ca să răzbească, are nevoie și de puțin ajutor. De exemplu, de niște burse.”

Printre susținătorii programului Bursele Superscrieri/BRD, cărora le super-mulțumim, se numără:

Digi24, Șapte Seri, HotNews, Adevărul, Dilema Veche, Foreign Policy, RFI România, Decât o Revistă, The Institute, Igloo, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, SUB25, România Pozitivă.