Lumea chiar se poate schimba prin cuvinte


Data publicării: 21/07/2015

Pregătim cea de-a cincea ediție a competiției Premiile Superscrieri. De cinci ani, aducem prin aceste premii și, mai nou, prin burse, un tribut autorilor de non-ficțiune din România care cred în puterea cuvintelor – toate sub forma recunoștinței că își fac meseria în folosul nostru, al publicului cititor. Le mulțumim acelor autori care care muncesc materiale jurnalistice încercând să schimbe percepții și atitudini, acelor oameni care folosesc forța cuvântului scris pentru a ne redimensiona realitatea.

Alături de susținătorii noștri, lansăm o campanie de vară prin care ne propunem să întărim promisiunea Superscrieri, aceea că lumea se poate schimba prin cuvinte. Mai mult decât atât, vrem să arătăm că aceste schimbări pot fi realizate la o scară mai mică de oricare dintre noi, în viața de zi cu zi.

Coastere Superscrieri – mesaje pentru conectat mai mult cu prietenii când ieșim în oraș

Am plecat de la faptul că suntem conectați tot mai mult la social media, chiar și atunci când ieșim cu prietenii. Așa că am vrut să exprimam nevoia de a ne conecta mai mult intre noi, prin cuvinte simple, care pot schimba sensul povestii de a fi conectat. Am creat niște coastere pe care le-am împărțit la câteva localuri preferate din București (Energiea, The Institute Cafe, Baraka și în curând Cărturești Verona și altele).

Flyer pentru mașină – mai atenți cu ceilalți

Spunem că în fiecare zi avem șansa de a schimba câte ceva în jurul nostru. De exemplu, o situație simplă, precum parcarea mașinii pe principiul ”oriunde ai mai găsit loc”. Poate să nu ne pese dacă parcăm aiurea, sau putem lăsa un mesaj și un număr de telefon pe parbriz.
Dacă ești șofer/șoferiță, s-ar putea să găsești sub ștergător un flyer din campania de vară Superscrieri. Folosește-l cu încredere sau creează-ți propriul mesaj și urmărește cum se schimbă și reacțiile oamenilor.

față flyer
verso flyer

Facebook covers pentru susținători

Le mulțumim tuturor celor care dau un Like, un share, o vorbă bună mai departe.

Poți downloada de aici mai multe modele de covers.

superscrieri cover 4

Vă invităm să urmăriți mesajele și activările campaniei, pe care le vom updata online pe pagina noastră de Facebook și pe site.

Și, desigur, să vă gândiți fiecare la cum ați putea schimba în bine situații și întâmplări obișnuite, dacă ați aplica această funcție de auto-correct pentru doar câteva cuvinte.

 

Le mulțumim și celor care ne ajută să dăm veștile mai departe: Digi24, Șapte Seri, HotNews, Adevărul, Dilema Veche, Foreign Policy, RFI România, Decât o Revistă, The Institute, Igloo, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, SUB25, România Pozitivă.