Laborator de soluţii creative pentru ONG-uri şi comunitate


Data publicării: 04/07/2013

Pentru că sunt ferm convinşi că fiecare sac plin cu probleme îşi are petecul creativ, prietenii noştri de la CROS (Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti) organizează pentru ONG-iştii harnici şi curioşi D`inno Lab, laborator de soluţii creative la problemele comunităţii adresat sectorului non-guvernamental din România.

Pe lângă oportunitatea de a testa noi metode de rezolvare a problemelor prin intermediul unor soluţii deştepte de tipul Design Thinking, imprimare 3D şi platforme de interactivitate, laboratorul oferă şansa ONG-urilor să analizeze şi discute soluţiile propuse cu experţi din domeniul tehnologiei, comunicării şi diverşi membrii ai societăţii civile.

Proiectul este structurat în 4 ateliere care urmăresc probleme publice recurente din aria ecologiei urbane, educaţiei, susţinerii persoanelor cu handicap sau a problemelor cu care se confruntă pietonii şi bicicliştii în traficul din capitală.

Ideea e că, dacă faci parte dintr-un ONG, îţi plac provocările şi crezi că o soluţie nu vine niciodată singură, ai ocazia să te înscrii până pe 10 iulie la primul din cele 4 ateliere: Discovery.

Nouă ne place tare mult miza acestui proiect: finalitatea atelierelor o constituie realizarea unor prototipuri tehnologice care să constituie soluții creative la problemele cu care se confruntă tinerii din România, la nivelul vieții în comunitate – ca de exemplu.

Proiect realizat în parteneriat cu SUB25 și Modulab, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Mai multe detalii despre proiect și formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina de Facebook a proiectului.