Trainerii Sandra & Vlad: “pe locuri, fiți gata, #PIC”


Data publicării: 29/05/2013

Sandra Ghițescu și Vlad Tăușance sunt trainerii care nu se dau în lături de la nimic atunci când e vorba să vă învețe să găsiți idei utile pentru orice problemă – așa cum se întâmplă la fiecare ediție Creative Fitness Studio. Momentan se pregătesc pentru cel mai complex program de până acum, tabăra intensivă de creativitate și inovație Personal Innovation Challenge (care va avea loc între 12-16 iunie, cu înscrieri până pe 4 iunie).

1. De ce o tabără de creativitate și inovație, în condițiile în care sunt tot mai multe workshop-uri/ateliere/conferințe pe tema asta?

Sandra: Pentru că una e să-ți pui în program 2-3 ore, 2 zile de workshop și alta e să călătorești în afara zonei de obișnuință și să te rupi de tiparele zilnice pentru 4 nopți. Formatul Creative Fitness Studio a dovedit că funcționează și în formula de câteva ore și în formula de 2 zile în București, vrem să vedem “ce-i poate pielea” și în formula de călătorie inițiatică. 🙂

Vlad: Tabăra, spre deosebire de un atelier sau o conferinţă, ţine oamenii împreună timp de patru zile. Am constatat din experienţa de până acum că este mult mai eficient să nu-i laşi pe participanţi să “iasă din film”, experienţa prin care trec să fie completă şi cursivă. O conferinţă, de exemplu, este un eveniment izolat, o intervenţie punctuală, ca o aspirină pe care o iei pentru durere de cap. Tabăra noastră este un tratament complet, eventual chiar preventiv.

2. Cei care au participat până acum la CFS pot participa la PIC fără să se gândească la program ca la ceva care “s-a mai făcut”?

Sandra: Absolut. Cei care au participat până acum la CFS știu deja că exercițiile nu ies de două ori la fel, mai ales având în vedere faptul că grupele sunt diferite de fiecare dată, că noi adăugăm și modificăm periodic exerciții etc. În plus, la PIC sesiunile de antrenament sunt dublate de ateliere nemaivăzute și nemaifăcute în mansarda FFFF. 🙂

Vlad: Oh, da. Am pregătit un format cu multe upgrade-uri, iar după-amiezile sunt pline de ateliere care stimulează toate simţurile creative: ritmul, vederea, mirosul, auzul şi imaginaţia.

3. Spuneți-ne mai multe despre activitățile pregătite, cele care sună puțin neobișnuit pentru un astfel de program (cartografiere, heraldică, iluzionism).

Vlad: Credem că sunt domenii din care se pot învăţa multe: cum să-ţi antrenezi atenţia, în cazul iluzionismului, cum să gândeşti vizual şi sintetic, în cazul heraldicii, cum să organizezi eficient informaţia, în cazul cartografierii. Sunt neobişnuite? Eu le văd ca fiind foarte utile.

4. Care a fost până acum momentul vostru preferat de la Creative Fitness Studio? Cu furnicături, piele de găina, revelații, etc.

Sandra: Fiecare încheiere de CFS se lasă cu furnicături, când vedem priviri energizate și puse pe treabă, când auzim “nu credeam că pot și acum am tone idei”, când se lasă cu schimbat numere de telefon și adrese de mail.

Vlad: Mi-e greu să fac topuri. Este un proces organic, cu o progresie geometrică care nu m-a dezamăgit până acum.

5. Aveți un “A-ha” sau un feedback anume de la foști participanți, care vă motivează în mod special să continuați programul?

Sandra: Mai mulți participanți ne-au spus că aplică în continuare exercițiile învățate la CFS și că obțin rezultate (i.e. se deblochează din impasuri creative, își rezolvă diverse probleme). Oricine e familiar cu piața de training știe că de la “a-ha”-ul din sala de curs până la practică e cale lungă. Numărul de participanți care ne spun că fac acest pas ne motivează nu numai să continuăm, ci și să păstrăm programul mereu “proaspăt”.

Vlad: Feedbackul meu preferat este cel nonverbal: licărirea din ochi, curiozitatea care se trezeşte şi are chef de joacă.

6. Pentru că aveți cu siguranță anumite așteptări de la PIC, care credeți că o să fie momentul/ziua cea mai tare și de ce?

Sandra: PIC-ul e o călătorie. Mijlocul o să fie la fel de tare ca începutul sau finalul, doar că altfel 🙂

Vlad: Cred că prima zi va fi cea mai intensă. Atunci vom lua totul la întrebări. Iar întrebările bune conţin cele mai tari răspunsuri.

7. De ce ar merge cineva în Bulgaria să “se inoveze pe plan personal și profesional” și nu doar să stea la plajă?

Sandra:  Dacă acel Cineva a ajuns într-un punct din viață/ carieră în care simte în fiecare celulă nevoia de schimbare și nu știe de unde să înceapă, acel Cineva știe că degeaba se relaxează 5 zile pe plajă, dacă se va întoarce acasă la aceleași tipare care vor aduce stresul înapoi în maxim 3 zile. Călătoria PIC îmbină relaxarea și deconectarea cu crearea unor tipare noi, unor începuturi de schimbări profunde. Va depinde de fiecare cât de departe vrea să ajungă.

Vlad: Vreme pentru plajă este toată vara, timpul pentru tine este chiar acum. De aici și Personal Innovation Challenge.

8. Pentru voi, ca traineri, o să fie foarte intens, deci și epuizant. Cum vă pregătiți să faceți față?

Sandra: Intens nu înseamnă neapărat epuizant. O să avem grijă să venim cu bateriile încărcate, o să bem multă apă și o să mâncăm sănătos 🙂

Vlad: Merg la sală, fac 10 km de bicicletă pe zi, citesc 3 cărţi deodată şi mai scriu un articol în timp ce răspund la întrebările astea. Cred că sunt gata!

9. Pentru cine e în dubii când aude de acest program, dar parcă sună și interesant, ce îi recomandați să întrebe prima dată despre el și ce i-ați răspunde? 🙂

Sandra: Îi recomandăm să se întrebe pe sine ce îl impedica să accepte pariul? Serios acum, dacă te interesează tema și ești în punctul acela în care ai nevoie de acel “ceva” care să-ți schimbe macazul personal sau profesional e foarte simplu: rezonezi sau nu cu propunerea noastră, îți place sau nu-ți place de noi. Dacă îți place, nu văd ce fel de dubii ai mai putea avea 🙂

Vlad: Cine sunt eu?

Hai să vedem!

CF_PIC_[KV-Final-Simple]