Future Challenge în Grădina Viitorului


Data publicării: 24/06/2014

Creative Fitness Studio prezintă:

Future Challenge

Exercițiu de inovație de o zi, în București

Joi 3 iulie, de la 9.00 la 18.30, în Grădina Viitorului (Str. Viitorului nr.153)

Future Challenge este un exercițiu de inspirație și inovație practică pentru profesioniștii care își propun să păstreze inovația la cote înalte în echipele și organizațiile lor.  

Ce îți propunem?

O zi de inspirație și exerciții practice în care vei descoperi instrumente și idei de inovare pentru business-ul tău. Am găsit locul perfect pentru asta, Grădina Viitorului – un mediu educațional modular ce funcționează ca incubator de inovație tehnologică și makerspace.

  • La prima oră, antrenorii Creative Fitness Studio Vlad și Sandra îți vor încălzi lobul creativ cu exerciții noi nouțe.
  • Te vei întâlni apoi cu Andreea Vrabie de la Ideas Lab, care te va învăța să înțelegi și să aplici ultimele tendințe în business-ul tău, folosind Consumer Trend Canvas.
  • Vei continua să lucrezi cu Dejan Petrovic de la ERSTE Foundation (Viena), care te va introduce în culisele impactului social printr-un atelier inspirat de o comunitate locală în dificultate.
  • În încheiere, noi exerciții Creative Fitness Studio te vor ajuta să îți declini ideile și descoperirile zilei pe situații concrete cu care te confrunți în activitatea ta profesională.

Cu ce pleci de la Future Challenge?

Experiența Future Challenge îți oferă:

  • exerciții practice și ușor repetabile de stimulare și accelerare a inovației;
  • know-how din metode inovative de business design;
  • un spațiu atent creat pentru a facilita comunicarea cu alți profesioniști;
  • o pauză activă care să îți inspire următoarea mișcare.

Vei pleca din Grădina Viitorului cu idei de noi strategii și tactici pentru organizația ta, cu inspirație din domenii diverse și, dacă ești modelul conștiincios, chiar și cu un plan de acțiune pentru următoarele luni.

Contribuția ta: 75 €

Contribuția ta acoperă programul de învățare, prânzul și două coffee-break-uri.

Despre atelierele invitaților

Cum înțelegem și aplicăm ultimele tendințe | cu Andreea Vrabie, fondatoare Ideas Lab, co-organizator Creative Mornings Bucharest, trendspotter.

Inovația a fost purtată prin suficient de multe contexte diferite încât să devină un hype. Ea reprezintă de fapt o acțiune simplă și directă: a adăuga valoare în orice faci. Tendințele de piață sunt astfel o bună sursă de inspirație pentru inovație. Dar ele nu reprezintă nimic dacă nu le înțelegem  cu adevărat și le aplicăm adecvat atunci când vrem să lansăm produse, servicii și campanii de succes. Acest atelier este o sesiune-fulger de ‘dezpachetare’ și înțelegere structurată a unor tendințe cheie și de aplicare a lor pentru a dezvălui potențialul de inovație pe care îl oferă business-ului tău. Vom lucra cu Consumer Trend Canvas (dezvoltat de trendwatching.com), un instrument practic pe care poți continua să-l folosești și după Future Challenge.

andreea vrabie

 

Despre facilitator: Andreea Vrabie este fondatoarea Ideas Lab, o platformă editorială/laborator de consultanță ce promovează o abordare interdisciplinară și în acord cu tendințele globale a proiectelor creative folosind tehnologii și modele de gândire noi. A absolvit cursurile de master în ”Creative and Cultural Industries”, la London Metropolitan University, și a lucrat pentru Universal McCann Romania, WIRED UK și The Cube London, un hub ce promovează colaborarea și inovația antreprenorială. În prezent, pe lângă Ideas Lab, colaborează cu Prote.in ca trendspotter și este co-organizator al Creative Mornings Bucharest.

 

Walking the talk | cu Dejan Petrovic, Project Manager Social Development, ERSTE Stiftung

O sesiune plină de inspirație despre parteneriate și cooperare, în care Dejan ne va împărtăși din experiențele sale de dezvoltare și implementare alături de indivizi, organizații și comunități care construiesc un altfel de Europa.

dejan

 

Despre facilitator: Dejan s-a alăturat Fundației ERSTE la începutul lui 2007 și este responsabil de proiecte legate de Integrare Socială, cu accent pe ERSTE Foundation Award for Social Integration. A terminat Medicina Veterinară în cadrul Universității din Belgrad, dar interesele l-au purtat repede în aria drepturilor umane și sociale. Între 1994 și 1998 a lucrat în Comunitatea Evreiască din Belgrad unde a dezvoltat și implementat proiecte și activități culturale și sociale. În 1999 s-a mutat la Viena unde până în 2005 a lucrat pentru ONG-ul american Centropa, ocupându-se de problematici ale populației evreiești din Europa Centrală și de Sud-Est. În 2005 a creat propriul ONG care se concentrează pe integrarea grupurilor etnice.

 

Despre locație

Grădina Viitorului este un proiect Modulab, o platformă inter-disciplinară trans-media care promovează cercetarea și dezvoltarea noilor metode și tehnologii de exprimare umană în cadrul artei și industriilor creative.

Despre noi:

Future Challenge și Creative Fitness Studio sunt programe ale Fundației Friends For Friends. FFFF crede în puterea creativității în sens mai larg, a inovației. Aceea de a schimba atitudini, vieți, societatea în care trăim. Creativitatea duce la progres. Fără un dram de creativitate, munca omului este monotonă  și sub-productivă. Creativitatea aduce energie tuturor activităților umane.

Rolul Fundației Friends For Friends este să pună la dispoziția comunității instrumente și experiențe unice. FFFF este un spațiu de excelență. Adună oameni pasionați de creativitate, vii, cu expertiză și competențe. Care inspiră. Au creativitatea în sânge și sunt conștienți că fără ea nu putem aduce valoare adăugată. Împreună vom avea o contribuție directă la creșterea calității vieții, inovând. Mansarda FFFF este un spațiu ce găzduiește zeci de evenimente inspiraționale în fiecare an și o bilbliotecă cu 1.500 de titluri de business.