Şi-am încalecat pe-o șa cu prima serie Creative Fitness Studio


Data publicării: 20/04/2012

 Săptămâna asta am încheiat prima serie de Creative Fitness Studio, punând în practică ce-am învăţat la antrenamente.

Marţi a venit Ştefana Popa, iniţiatorul Incubator 107, care a pus pe masă problema finanţării următorului ei proiect, un sat eco autosustenabil. In două ore, prima promoţie Creative Fitness Studio a reușit să creeze:

 – o analiză creativă a oportunităţilor și ameninţărilor din jurul proiectului

 – o schiţă de plan de afaceri

 – un concept și un unique selling proposition

 – un schelet al culturii organizaţionale.

Suntem mândri că 20 de oameni au reușit în două ore să facă munca unei echipe de 5 oameni pe aproximativ două luni. Se vede treaba că mușchii creativi sunt acum în form­ă.

Joi ne-am întâlnit cu Liviu Mihaiu, de la care am scos câteva sfaturi și idei la fel de pragmatice:

       Plecând de la idea lui Seneca , “Frica e dovadă de neam prost”, sfatul lui Liviu este că trebuie să fim curajoși ca să putem fi creativi.

Cel mai important combustibil în ceea ce facem este entuziasmul, trebuie să ­îţi placă ceea ce faci; dacă nu, se vede pe tine, nu ai cum să o ascunzi.

 In cauze nu trebuie să pornești de la premisa că ai un inamic, fiindcă în paradigma asta nu vei reuși niciodată să îi atragi de partea ta pe actorii importanţi (de cele mai multe ori cei cu care lupţi sunt cei de care ai nevoie pentru cauza ta, deci trebuie să ţi-i faci aliaţi).

        “Să nu îţi fie niciodată frică de ceea ce vei deveni dacă îţi dai demisia dintr-o corporaţie.”

“Ridicolul este o gafă a creativităţii.”

Comunismul a înfrânat creativitatea, fiindcă la nivelul producţiei culturale am dat foarte puţini oameni valoroși, iar geniali aproape niciunul (Nichita Stănescu este excepţia, care după părerea lui Liviu ar fi putut lua premiul Nobel dacă nu ar fi făcut parte din blocul comunist). Comunismul a transformat oamenii creativi în creatori de “șopârle” (a se citi critici metaforizate, n.r.) împotriva sistemului.

Pe de altă parte, creativitatea s-a manifestat intens în abiliăţile românilor de a fura și de a produce soluţii să fugă din ţară.

“Cred foarte mult în talentul românilor, dar el trebuie rafinat instituţional.”

Mulţumim antrenorilor noștri bine “echipaţi” – Sandra și Vlad, mulţumim Colour pentru ajutorul logistic, invitaţilor speciali care schimbă lumea și ne-au împărtășit din secretele lor și, mai ales, mulţumim acestei prime promoţii CFS care crede în puterea mușchiului creativ și a spart gheaţa împreună cu noi pentru a da naștere acestui nou tip de antrenament.

Stay tunned, pregătim seria a doua de antrenamente, cât de curând!