Asa...
Si, de ce, totusi, sa ne dai niste bani?

Pentru că din 2009 și până acum am finanțat și\sau premiat, din resurse proprii și cu ajutorul unor buni samariteni, sub marca SUPERSCRIERI, peste 300 de autori români de non-ficțiune. Precum și câteva din redacțiile tinere și ambițioase, de unde apar materiale și investigații din acelea care îți luminează ziua. Sau îți explică fenomene pe care multe instituții de informare publică le evită, pur și simplu.

Pentru că odată cu cartea Superscrieri am făcut, against-all-odds, demonstrația că în România se naște o generație nouă de jurnaliști.
Foarte creativi - și foarte conștienți de datoria pe care o au față de societate. Și pentru că într-o lume care pendulează între fake news și monopoluri de presă, aceștia trebuie uneori crescuți, alteori finanțați, uneori încurajați, alteori mentorați.

Premiază
o superscriere!

La noi, cititorii au categoria lor de concurs, unde sunt și juriu, și sponsor.

Contribuie și tu cu 50 de lei!
Banii strânși merg direct la jurnalistul votat de public câștigător al Premiului Superscrierea Cititorilor.

La final, îți vom face și noi un cadou pe măsură: Cartea Superscrieri.

Și pentru că nu suntem nici milionari, să putem cheltui cât ar trebui cheltuit, ca să reușim o demonstrație de mare impact și valoare socială pe termen lung. Și pentru că avem încă o droaie de proiecte pentru care încă nu am identificat resurse.

Nu în ultimul rând, pentru că FFFF are un model diferit de a face lucrurile. Care pleacă de la ideea că o fundație cu adevărat performantă nu trebuie să cheltuie mai mult decât întoarce, efectiv, în societate. Cu alte cuvinte, cu banii de la tine nu ne plătim salarii grase, și nici team-buildinguri scumpe, în care să elaborăm strategii savante, despre rolul blândeții în ecosistemul est-european al coniferelor. Mai pe românește, pentru că nu cheltuim banii aiurea, pe hârtii sau studii de fezabilitate fără finalitate. Ci îi direcționăm către proiecte reale, cu miză și impact.

Și pentru că avem o viziune pe termen lung. Iar ceea ce vezi că facem acum... e doar începutul.