Lansăm Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism


Data publicării: 24/06/2019

Ne bucurăm să lansăm Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism prin care ne dorim să oferim susținere financiară, logistică și editorială unui fotograf din noile generații de talente, în vederea realizării și publicării primului său story documentar.

Bursa se acordă în memoria fotojurnalistului George Popescu (Poqe), cu sprijinul familiei și al prietenilor, și se desfășoară sub umbrela Superscrieri.

Programul constă în acordarea unei burse în valoare de 1.500 euro + suport logistic și editorial, prin mentorat intensiv alături de fotojurnalistul Andrei Pungovschi (Documentaria.ro) și de reporterul Ștefan Mako (Inclusiv.ro) + oportunitatea de publicare și promovare a proiectului final pe platforme jurnalistice consacrate.

Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism nu are o tematică specifică, însă își propune să profesionalizeze tineri din noua generație în spiritul onest și dedicat al fotoreporterului George Popescu. Bursa nu presupune doar realizarea de fotografii, ci un proces complex de la alegerea subiectului, la felul în care te raportezi și cum relaționezi cu el, la abordare stilistică și tehnică și, în cele din urmă, a felului în care reușești să transmiți vizual o serie puternică de imagini care prezintă povestea unui om, a unei comunități sau a unui fenomen.

Poate aplica până pe 31 august orice tânăr autor fotograf, amator sau profesionist, indiferent de ocupație, care nu a mai publicat un story documentar.
EXPLOREAZĂ AICI PENTRU REGULAMENT, FORMULAR DE APLICAȚII ȘI ALTE DETALII

 

George Popescu (www.poqe.com) a fost unul dintre cei mai talentați și muncitori foto-jurnaliști documentari ai generației sale, un suflet bun și curajos, cum l-au descris prietenii și colegii. Pentru că George se gândea mereu la alții, familia, prietenii și colegii de breaslă au decis să îi ducă mai departe munca printr-o bursă de fotografie documentară, prin care sperăm să descoperim tineri fotografi apropiați de valorile lui George, dar care nu au avut încă șansa să-și încerce simțurile într-un proiect de anvergură.

Pasiunea care l-a mânat pe George în relațiile cu oamenii se regăsește în mare parte din creația lui artistică. Capacitatea fantastică de a transforma interacțiuni de câteva clipe în prietenii de lungă durată i-au permis să surprindă în fotografiile sale momente intime și autentice din viețile personajelor sale. Așa a observat de doar la câțiva centimetri metamorfoza ultimilor mineri din Valea Jiului, traiul copiilor fără adăpost din București, comunități tradiționale de romi sau supraviețuirea în condițiile aspre din deșerturile Mauritaniei.