Într-o casă cu iz interbelic, plasată undeva prin zona Străzii Mihai Eminescu, găsești zilnic niște oameni care și-au pus în cap că educația în România trebuie schimbată. Pe bună dreptate, dacă te uiți la stilul învățământului superior și la reformele prea puțin relevante pe care acesta le adoptă. CROS (Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești) a pus de o revoluție, iar în casa asta imensă sunt întotdeauna oameni care învață ceva nou, practic și fără iz interbelic.
De la cursuri de fotografie, în care teoria este învățată cu aparatul în mână, până la tehnici de dezvoltare organizațională și în new media, CROS a dat drumul unui model nou de student și a refăcut ideea de profesor. Linia e mult mai subțire între ei aici, fiecare învață unul de la altul, iar rezultatul scontat, până la urmă, e să îți dezvolți pasiunile până la nivelul de carieră.
Deviza principală este că nimeni nu e obligat să facă nimic, dar în momentul în care îți stabilești și spui cu gurița ta că vei duce la capăt o acțiune, toată lumea trebuie să aibă încredere în acest statement, iar tu ți-l vei asuma până în pânzele albe. Acest mod de gândire, mai ales în mediul educațional, schimbă paradigma notării, a ierarhizării bazate pe niște numere și este înlocuită de nevoia de a fi mai bun, de a te automotiva, totul cu motive ușoare de hedonism. Dacă te gândești atent, pe piața locurilor de muncă meritocrația și portofoliul își fac loc tot mai mult, în detrimentul diplomei și a mediei generale.
Așa că, în cazul în care ai aspirații nerezonabile, îți sună bine New Media School sau HR Emotion sau pur și simplu nu îți ajunge ce știi până acum, intră aici, înscrie-te, vino la o petrecere nerezonabilă, ieși din confortul “sfântul 5”, fii un pic nebun. Ai până pe 27 Mai.