Apreciem creativitatea lui Dan Perjovschi pentru modul inovator in care foloseste desenul pentru a reflecta, cu luciditate si realism, absurdul societatii umane contemporane. Creatia lui Dan Perjovschi este spectaculoasa atat prin mesajele moralizatoare si satirice la adresa moravurilor umane, cat si prin forma simpla si de impact a reprezentatiei sale, pe peretii muzeelor, pe zidurile cladirilor, asemenea graffitiurilor. Astfel, impactul creste, mesajele devin palpabile, universale, inteligibile indiferent de cultura, educatie, statut social. Dan Perjovschi este un roman in dialog cu lumea intreaga, un roman care aduce mai aproape scena artei contemporane romanesti de cea internationala, si invers.
Dan Perjovschi s-a nascut la Sibiu in anul 1961 si a urmat Academia de Arta din Iasi. Si-a capatat reputatia in Romania incepand cu 1991, odata cu implicarea in Grupul de Dialog Social, prin contributii la Revista 22. In prezent este cunoscut la nivel international pentru desenele sale pe peretii muzeelor sau diferitelor centre culturale si spatii special amenajate, in care foloseste psihologia umorului pentru a adresa probleme sociale, politice si culturale cele mai diverse, din spectrul national sau global.
Cel mai recent proiect al sau, acum in desfasurare, se numeste „The Crisis Is (Not) Over. Drawings and Dioramas” si se defasoara la Muzeul de Arta Contemporana din Roma (MACRO). Prin libertatea semnului si cuvantului, proiectul reflecta, intr-un mod ironic si caustic, asupra contradictiilor infinite ale lumii moderne. Fotografiile vi le prezentam cu bunavointa muzeului MACRO Roma.
Mai multe pe http://www.perjovschi.ro/