IN A RELATIONSHIP - ATELIERE & INTERVENȚII

Ateliere

Despre proiect | Cercetare | Insights | Campanii Broșura „Generația nevorbită”


Pe baza statisticilor și rezultatelor calitative obținute din datele colectate și pentru că am primit numeroase solicitări, am început să lucrăm la un atelier interactiv pe care să-l putem face cu grupe de liceeni, pe tema abuzurilor în relații. Silvia Guță, psihoterapeută și trainer a gândit un instrument de intervenție care să îi ajute pe adolescenți să înțeleagă mai bine ce înseamnă violență și abuz și care sunt formele de manifestare ale acestora în relațiile dintre ei. Cum le pot identifica din timp, cum le pot evita, unde pot cere ajutor sau ce e de făcut dacă deja sunt implicați sau sunt martori la astfel de situații.

Am testat exercițiile concepute pentru acest scop într-un focus grup cu adolescenți din București. Cei 12 adolescenți care au participat la focus grup sunt Maria David, Ana Alexandra Băcescu, Andreea Dumitrescu „Dumi”, Radu Moldoveanu, Lucas Bran, Valentina Kocsis, Răzvan Pantor, Ana Maria Todoran, Ionuț Stănescu „Andu”, Ana Trif, Maria Persu și Adora Păun.

Atelierul este gândit pentru o durată între 2 ore 30 și 3 ore și grupe de 12 – 20 de adolescenți.

Până acum, am avut ateliere interactive In a Relationship în cadrul One World România la Școală (Port Cetate, aprilie 2018), după spectacolul Boyz and Girls (Centrul de teatru educațional Replika, aprilie 2018), în cadrul festivalului de filme făcute de adolescenți Super (București, mai 2018), la Street Delivery (București, iunie 2018) și în cadrul festivalului internațional de film despre oameni și mediu Pelicam (Tulcea, iunie 2018)

Urmează: ateliere In a Relationship la Festivalul național de teatru tânăr Ideo Ideis (Alexandria, august 2018), Festivalul PLAI (Timișoara, septembrie 2018), Festivalul Internațional de Literatură și Traducere FILIT (Iași, octombrie 2018)

Dacă te interesează sau vrei să participi sau să organizezi un atelier la tine în școală, dă-ne un semn la silvia@ffff.ro 


Atelierul de ilustrație

În primăvara lui 2017, împreună cu trei graficiene de la Visual Playground – Ioana Șopov, Evelin Bundur și Paula Rusu, am gândit un atelier de ilustrație dedicat adolescenților și având ca temă deschisă modul cum privesc adolescenții relațiile. Pentru a răspunde call-ului, adolescenții au avut de trimis un portofoliu (câteva exemple de lucrări) și o schiță a unei lucrări pe tema relațiilor.
Juriul compus din Ioana Șopov, Evelin Bundur, Paula Rusu au ales cele mai interesante aplicații, iar autorii lor au participat la atelierul care s-a desfășurat într-o sâmbătă la sediul Fundației.
Au fost aleși pentru a participa la atelier 16 liceeni pasionați de ilustrație: Ingrid Enache (Constanța), Adrian Popa (București), Cristian Rosiu (Constanța), Raluca Docan (Iași), Monica Neagu (București), Martha Goldstein (București), Cristina Iancu (Deva), Bianca Atomei (Iași), Bianca Ivan (Galați), Mihai Simion (Constanța), Andreea Radu (Brăila), Bianca Stăncescu (Brașov), Teodora Bîrliba (Moreni), Ana-Maria Gușu (București), Andra Semciuc (Galați), Daniel Lupu (București).
În urma atelierului, adolescenții au creat 22 de lucrări, care au devenit expoziția In a Relationship.

vezi aici ilustrațiile In a Relationship

Implică-te!

Writing
is healing

Oscar
Caragiale
DONEAZĂ