Pe 22 vorbim despre orase de soi


Data publicării: 16/10/2012

Te invităm la o nouă serie de întâlniri în Mansarda FFFF, în cadrul cărora se va povesti despre distanța care apare între proiectele unor orașe și realitatea creată când acestea prind viață.

Gazdă și povestitor va fi Alec Bălășescu, antropolog cu mulți kilometri la activ.

Intră AICI să te înscrii și apoi intră la noi în “casă” luni, 22 octombrie, la ora 19.00. Prețul pentru participare este 30 de lei și se achită când ajungi.

Subiectul întâlnirii:

AUROVILLE

Un oraș “experiment” situat pe coasta Coromandel, în Tamil Nadu (Sudul Indiei). Bazele acestuia au fost puse în 1968, cu scopul de a crea unitate umană, atât geografic cât și din punct de vedere social – o utopie spirituală. Astăzi este un loc al contradicțiilor în care fiecare își poate gasi calea.

La inaugurare, au fost stabilite 4 mantre după care locuitorii orașului se vor ghida:

1. Auroville belongs to nobody in particular. Auroville belongs to humanity as a whole. But to live in Auroville, one must be the willing servitor of the Divine Consciousness.

2. Auroville will be the place of an unending education, of constant progress, and a youth that never ages.

3. Auroville wants to be the bridge between the past and the future. Taking advantage of all discoveries from without and from within, Auroville will boldly spring towards future realisations.

4. Auroville will be a site of material and spiritual researches for a living embodiment of an actual Human Unity

Alec va trata subiectul utopiei la care orașul aspiră și realitatea la care s-a ajuns în acești 50 de ani de dezvoltare.

Te asteptăm cu un Bombay Chai de la Tea Forte și cu un mix surprinzător de la Magazinul de Mirodenii.