SuperZiceri

În 2016 am vrut să aducem ceva în plus la Gala Superscrieri, un tip nou de conținut, pe care l-am gândit pentru un eveniment special înainte de seara de premiere. Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 17:00, am deschis sala Studio a Teatrului Odeon, cea dedicată teatrului independent, unui public de 100 de oameni care au aflat live, împreună cu noi, fricile a 5 oameni pe care îi respectăm: Șerban Alexandrescu (director de creație), Vlad Tăușance (comunicator, trainer, strateg), Emilia Șercan (jurnalistă de investigație – membră a juriului Premiilor Superscrieri), Mimi Brănescu (actor, scenarist și dramaturg) și Vintilă Mihăilescu (antropolog). Timp de o oră, am fost spectatori la amintiri autentice ale povestitorilor, momente care i-au transformat și slăbiciuni peste care au trecut ca să devină cine sunt astăzi.

1. Șerban Alexandrescu: „Nu trebuie să fii un expert în viață,
dar eu am avut mereu senzația că nu pricep mare lucru din ce se-ntâmplă în jurul meu.”

Șerban Alexandrescu (director de creație) a deschis seara de SuperZiceri cu o poveste din copilărie care explică de ce până în ziua de azi nu poate să spună „nu” și nici să-și asume să facă lucruri care nu au utilitate.

2. Vlad Tăușance: „Există bloguri de parenting (…) dar nu există bloguri de malading,
sau sickening. (Ca bolnav), ești izolat la nivel lingvistic. ”

Vlad Tăușance (comunicator, trainer și strateg) a vorbit despre o frică prin care trecem cu toți la un moment dat, și pe care a analizat-o în nu mai puțin de 7 puncte: frica de boală.

3. Emilia Șercan: „Indiferent că scrii despre persoane detestate, sau persoane adulate de public, ai aceeași responsabilitate în a-i trata egal. ”

Emilia Șercan (jurnalistă de investigație) a fost aleasă și Autoarea anului la Gala Premiilor Superscrieri 2016 pentru c-a scos la iveală câțiva mari plagiatori din România. La SuperZiceri, Emilia ne-a vorbit despre responsabilitatea pe care o ai ca jurnalist de investigație, când de informațiile pe care le deții depinde inclusiv viața unor oameni.

4. Mimi Brănescu: „Credeam că sunt un campion, un băiat de la Lehliu Gară, mi-am luat casă la București și s-a terminat treaba.”

Mimi Brănescu (actor, dramaturg și scenarist) nu a venit cu o frică pregătită de acasă, dar nu a fost nevoie, pentru că nu a trebuit decât să se așeze și să-nceapă să vorbească, iar publicul s-a dovedit un foarte bun partener de dialog.

5. Vintilă Mihăilescu: „ Nu ajungi la iubire adevărată dacă nu poți s-o povestești.”


Vintilă Mihăilescu (antropolog) a încheiat seara SuperZiceri ca un storyteller by excellence: cu o poveste despre o bicicletă, un copil, o dubă de poliție și nevoia de poveste ca alternativă la toate agresiunile la care suntem supuși zi de zi.

***
Proiectul Superscrieri a avut dintotdeauna ca misiune să caute și să susțină poveștile care sapă cât mai adânc după adevăr și care ne duc cel mai aproape de propria noastră umanitate. SuperZiceri vine ca o prelungire a acestei misiuni, în care invitații devin personaje de Superscrieri, pe care le descoperim așa cum sunt.

Implică-te!

Writing
is healing

Oscar
Caragiale
DONEAZĂ