REGULAMENT CAMPANIA IN A RELATIONSHIP

Cum te înscrii în campania “In a Relationship”

Campania “In a Relationship” se adresează tuturor tinerilor înscriși la liceele din România, cu vârsta de minimum 16 ani. În cadrul acestei campanii, Fundația Friends For Friends scoate la concurs 10 joburi de o lună, cu un salariu de 300 de euro net, pentru 10 liceeni care, în urma concursului, vor face o cercetare în luna noiembrie printre colegii lor, despre relațiile de cuplu din timpul liceului.

Cei 10 liceeni vor fi angajați timp de o lună de către Fundația Friends For Friends pentru un job care presupune cercetare pe teren, în liceele lor.

Cei 10 liceeni vor fi aleși în urma înscrierii, care presupune completarea unui chestionar despre relații (pe care îl vor folosi la rândul lor în cercetare) și se bazează pe activitățile și experiența lor (profiluri de social media, activități extracurriculare, voluntariate, internshipuri) și pe redactarea unui eseu personal. Înainte de angajare, cei 10, pe care îi vom numi în continuare „cercetători”, vor beneficia de un workshop de o zi la București, care va seta toate condițiile și mecanismele acestei cercetări.

Perioada de înscrieri: 20 septembrie – 4 octombrie 2016
Perioada de cercetare: 24 octombrie – 21 noiembrie 2016


ÎN CE CONSTĂ APLICAȚIA

Pentru a te înscrie în Campania In a Relationship trebuie să ai minimum 16 ani (împliniți) și să completezi următoarele:

inarelationship-23A. Informații despre tine (inserate în chestionar) 

1. Nume, prenume
2. Vârsta
3. Orașul
4. Unitatea de învățământ la care înveți
5. Număr de telefon mobil
6. E-mail
7. Profilul tău online: Link de Facebook // Instagram // Snapchat // YouTube, etc.
8. Activitate relevantă: voluntariat(e), blog, revista liceului, prezență la concursuri relevante, internshipuri, etc.

B. Chestionar Campania Respectului
C. Eseu personal pe tema „Relație la liceu” (inserat în chestionar) 

ÎNSCRIE-TE AICI 

PROCEDURA DE SELECȚIE

După încheierea perioadei de recrutare începe procedura de selecție, care va ține cont de aplicația ta (eseul personal) și de activitățile tale extra-școlare. Selecția poate necesita și un interviu telefonic/Skype de departajare, după evaluarea înscrierilor și înainte de anunțarea rezultatelor. Dacă te numeri printre cei 10 candidați aleși vei veni la București pentru un training de o zi, în perioada 17 – 23 octombrie 2016. Scopul acestui training este precizarea metodelor de cercetare pe care le vei folosi mai departe ca cercetător. Costurile de deplasare vor fi decontate de organizator pe baza documentelor fiscale doveditoare (bilete de tren, bon de benzină).

CRITERII DE SELECȚIE

Pentru a deveni cercetător trebuie să ai minimum 16 ani la data de 15 octombrie 2016, pentru a putea semna legal contractul de angajare cu noi.

 1. Activitate social media: conturi active, frecvența postărilor, numărul de followeri de pe rețelele social media. Administrarea unor pagini de Facebook este un plus.
 2. Experiență relevantă: voluntariat(e), blog, revista liceului, prezență la concursuri, internship-uri, etc.
 3. Eseul personal are ca temă „Relație la liceu”. Asta înseamnă că textul pe care îl ai de scris are ca temă generală o relație din liceu (poate fi prima dragoste, prima dezamăgire în dragoste, o prietenie care s-a transformat în mai mult, etc.) și povestește o situație precisă din viața celui care îl scrie, sau a cuiva cunoscut lui (ex: ziua în care s-au cunoscut, o primă ieșire în oraș, un moment decisiv, etc.). Textul nu este lung, trebuie să se încadreze între 4.000 semne și 12.000 semne (1-2 pagini de Word). Criteriile de selecție urmăresc claritatea exprimării, structura și calitatea scriiturii – nu trebuie să ai talent la scris!Exemple de eseuri personale pe tema adolescenței/primei iubiri: 
  Eu, el și Ada Milea
  Putea să fie baby
  N-ai de ce
  Veriga lipsă
  Frica de oameni 

livia fPROCEDURA DE CERCETARE

Durata cercetării din licee este de 28 de zile, iar la sfârșitul acestei perioade fiecare cercetător trebuie să aibă minimum 50 de chestionare completate integral de 50 de persoane intervievate din liceul lui, grupul de prieteni sau alte licee, cu vârsta de minimum 16 ani. Alte metode de cercetare și forma de predare a ei vor fi precizate la workshop-ul dinaintea începerii perioadei de lucru.

REMUNERARE

Cei 10 liceeni selectați, „cercetătorii”, vor primi fiecare 300 euro net, echivalent în lei la data selecției, pe baza unui contract individual de munca pe care îl vor semna cu Fundația Friends For Friends. La finalul lunii de cercetare banii vor fi virați în contul specificat de fiecare. Cercetătorii vor aduce organizatorului copia după cartea de Identitate în vederea angajării.


CALENDAR DESFĂȘURARE

Înscrieri: 20 septembrie – 04 octombrie 2016
Evaluare înscrieri: până pe 07 octombrie 2016
Anunț 10 cercetători: 10 octombrie 2016
Training: în perioada 17 – 23 octombrie 2016
Perioada realizare cercetare: 24 octombrie – 21 noiembrie 2016

CRITERII DE REDUCERE/PENALIZARE/RETRAGERE a câștigului de 300 de euro

 1. Nerespectarea limitei minime de 50 de chestionare completate integral și valide.
 2. Nerespectarea termenului de predare a interviurilor realizate.
 3. Nerespectarea procedurii de cercetare agreate în urma trainingului.
 4. Întreruperea comunicării cu organizatorii pe parcursul cercetării.

BINE DE ȘTIUT

Datele persoanelor înscrise nu vor fi făcute publice și vor fi folosite doar pentru a realiza selecția celor 10 cercetători, în afară de datele din chestionar, care vor fi folosite în cercetare, sub rezerva anonimatului respondenților.

Participând la Campania „In a Relationship” liceenii sunt de acord sa respecte regulamentul acesteia, precum şi toate deciziile luate de Organizator şi colaboratorii săi în toate aspectele legate de implementarea prezentei campanii.

Potenţialele litigii apărute între Organizator şi participantii la prezenta campanie vor fi soluţionate pe cale amiabilă. Dacă nu este posibilă rezolvarea pe cale amiabilă, parţile implicate se vor adresa instanţelor competente române în jurisdicţia cărora se află Organizatorul. Orice reclamaţii sau sesizări referitoare la prezenta campanie se primesc în scris, la adresa Str Ion Brezoianu  nr.4, et 4 Sector 5, Bucuresti, România de către Organizator pâna la data de 22.12. 2016 (inclusiv), data poştei.

Contact: Karin Budrugeac, karin@ffff.ro 

Campania “In a Relationship” face parte dintr-un proiect complex organizat de Fundația Friends For Friends împreună cu Avon Cosmetic Romania,  de prevenire a violenței în cuplu din timpul liceului, fie că e vorba despre abuzuri fizice, verbale sau cibernetice.

Implică-te!

Writing
is healing

Oscar
Caragiale
Zilele & Gala Superscrieri 2019
DONEAZĂ