Apariții noi în Biblioteca Fundației Friends For Friends


Data publicării: 13/05/2014

Salutare, oameni frumoși! Prietenii de la Editura Publica, cărora le mulțumim că ne susțin în toate proiectele noastre, ne-au trimis câteva dintre ultimele lor apariții, să le ținem la păstrat pentru curioși ca voi, în Biblioteca Fundației Friends For Friends.

Cam astea sunt cărțile noi, care vă așteaptă să le împrumutați:

1. Animalul social David Brooks. Resursele ascunse care ne arată ce înseamnă cu adevărat să iubești, să ai caracter și să te bucuri de o viață împlinită. „Lectura acestei carți ne va oferi răspunsuri la unele dintre cele mai importante și profunde întrebări: Cum vom reuși să aducem în prim-plan gândirea imaginativă? Care este baza intuițiilor noastre morale și cum ajungem la înțelepciune?” (Walter Isaacson, autorul cărții „Steve Jobs”)

2. ScânteiaKristine Barnett. Povestea unei mame care a crescut un geniu. „Nu vreau să spun că fiecare copil autist – sau fiecare copil normal – este un geniu. Dar dacă aprinzi scânteia înnăscută a unui copil, îţi va arăta întotdeauna drumul spre înălţimi mai mari decât ţi-ai fi putut imagina vreodată.” (Kristine Barnett)

3. Gena egoistăRichard Dawkins. „Dawkins are un superb dar al comunicării. Cartea lui este una dintre cele mai bune cărţi ştiinţifice din câte s-au scris. Dawkins scrie frumos şi limpede, conducându-vă prin ascunzişurile unor domenii precum genetica, pe care aţi pierdut, poate, orice speranţă de-a o pricepe vreodată.” (The Guardian)

4. Remote Jason Fried & David Heinemeier Hansson. „Cartea este un manifest pentru renunţarea la deprinderile organizaţionale sufocante bazate pe un birou şi un interval orar fixe, în favoarea practicilor optime de lucru pentru minunata noastră lume nouă şi globală. Dacă organizaţia ta se bazează pe tine să duci anumite lucruri la bun sfârşit, cartea asta reprezintă o lectură obligatorie.” (David Allen, autorul cărţii Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity”)

5. Descoperă-ți elementulSir Ken Robinson. „O călătorie fasciculară dinspre sine către lume, un demers activist de autenticitate și responsabilitate. Un dans cursiv de idei care baleiază între centru și margine, între pulsiune și reflecție, ce aduce cititorul activ din afara confortului searbăd într-o stare de grație concretă și manifestă.” (Andreea Mihnea, HR Director EY Romania)

6. AntidotulOliver Burkeman. „Oricât de paradoxală ar putea părea concluzia la care ajunge jurnalistul britanic, este una cu darul de a ne pune pe gânduri și cu forța de a ne schimba total modul în care ne raportăm la realitate: ceea ce ne sabotează dorința noastră de a fi fericiți sunt tocmai eforturile înverșunate pe care le depunem pentru a atinge această stare.” (Andreea Udrea Rădulescu, Consultant de business)

7.Piesă cu piesăDavid C. Robertson. „O lectură fascinantă. Povestea companiei LEGO, care a fost la un pas de faliment pentru ca ulterior să se transforme într-una dintre cele mai inovative organizații de pe piață, reprezintă o sursă de inspirație și o lecție pentru noi toți.” (Chris Anderson, autorul cărții Coada lungă”)

Pe lângă aceste noi achiziții, Biblioteca Fundației Friends for Friends nu s-a schimbat cu nimic. E la fel de primitoare și deschisă tuturor celor pasionați de creativitate aplicată, științele comunicării, economia cunoașterii și nu numai – lista întreagă a titlurilor o găsiți aici.

Știți cum funcționează: ca să te abonezi, nu trebuie decât să donezi o carte din domeniile menționate. Așadar, vă așteptăm cu drag în mansarda FFFF să savurați un ceai și-o carte pe măsură!