donează

Despre proiect | Concluzii de cercetare | Studiul In a Relationship|Mărturii de la adolescenți |Broșura „Generația nevorbită”


„Generația nevorbită” are cuvântul

Între octombrie 2016 și ianuarie 2017 am descins pe băncile liceului pentru un proiect care ne-a întinerit cu vreo 15 ani. Prin „In a Relationship” ne propunem să-i ascultăm mai bine pe adolescenți: să aflăm de la ei ce le face să funcționeze și ce le distruge relațiile și cum, la primele lor relații, se raportează la violența de cuplu. Fiind dedicat adolescenților, ni s-a părut natural să-l și co-creăm împreună cu ei – de la metodologia de cercetare la ilustrație și comunicare -, așa c-am strâns o echipă cu o medie alarmantă de vârstă (17,7 ani) pe care am pus-o la muncă.

În două luni am reușit să ajungem la aproape 1.500 de adolescenți, din 80 de orașe din România, care ne-au vorbit deschis despre unele lucruri despre care nu au fost întrebați niciodată. Am aflat ce așteptări au de la oamenii cu care intră în relație și care sunt cuplurile din filme și seriale cu care vor să semene. Am mai aflat cât de prețioasă le este intimitatea și cum totuși ar fi gata s-o împartă cu o persoană pe care o iubesc. Ce nu ar ierta niciodată de la persoanele dragi și care sunt situațiile în care nu se simt ok. Că reușesc să distingă violența atunci când o văd, dar că admit mai puțin c-ar putea să li se întâmple lor. Că vor să vorbească despre asta, dar mulți dintre băieți au impresia că nu se cade s-o facă.

Vă invităm acum să citiți rezultatele mapping-ului nostru printre adolescenți, să-i ascultați cu atenție și să ne urmăriți în continuare.

***
In a Relationship” este un proiect parte din Campania Respectului, iniţiativa AVON de luptă împotriva violenţei domestice şi dedicat adolescenților din România.

Implică-te!

Writing
is healing

Oscar
Caragiale
Au mai rămas
zile până la
#GalaSuperscrieri2017