donează

Ne bucurăm să începem o serie de întâlniri lunare tematice în sufrageria FFFF cu unii dintre cei mai respectați și apreciați jurnaliști din țară.

Scopul nostru este să creăm o experiență de învățare care să scoată la iveală idei, tehnici și alte best practices ale unora dintre cei mai buni jurnaliști, în cadrul unei comunități de autori aflată în plin proces de redefinire.

Întâlnirile se adresează tuturor celor preocupați de jurnalismul quality și de reprofesionalizarea  presei din România – fie că sunt jurnaliști, fie că sunt pur și simplu profesioniști din alte domenii (PR, business, industrii creative ș.a.), interesați de mecanismele nevăzute și insight-urile meseriei de jurnalist)

Pentru că ne dorim să creăm un cadru intim pentru acest gen de discuții, dar și pentru că sufrageria noastră ne permite să găzduim maximum 30 de participanți, participarea se va face pe bază de invitații.

Vom deschide participarea și către alți doritori din comunitatea FFFF, punând la dispoziție un anumit număr de locuri pe bază de rezervare, pe care le vom anunța.

Deschidem seria de întâlniri cu Paul Radu și Mihai Munteanu de la RISE Project.

Tema pe care vom discuta: de la baze de date la jurnalism undercover – sau despre managementul și mecanismele de realizare a unui produs jurnalistic complex de investigație transfrontalieră și nu numai.

MCS [Promo]-01_mic

Împreună cu Paul și Mihai vom explora felul în care se construiește un astfel de mecanism, pornind de la unele dintre cele mai importante proiecte la care au lucrat sau lucrează în momentul de față:

Discuția moderată de Luiza Vasiliu își propune să treacă prin subiecte precum: tehnici de documentare incognito în funcție de situații, probleme etice, cum păstrezi contactul cu sursele, tehnici de imersiune sau cum te infiltrezi printre mafioți, cum iei urmele electronice ale criminalilor, dar și despre teamă, pericole, expunere personală, muncă la birou vs. muncă pe teren, greșeli, glamour-ul meseriei vs. ore întregi cu nasul în hârtii și alte dedesubturi ale unei munci titanice de investigație profesionistă.

Prima întâlnire va avea loc pe 23 martie, de la ora 19:00.

 

 

Mai multe detalii despre seria de evenimente MasterClass Superscrieri.

 

Implică-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Writing
is healing

Oscar
Caragiale
Au mai rămas
zile până la
#GalaSuperscrieri2017